Făgărășeanul Cătălin Buta: ,,Deja am peste 17.000 km pe bicicletă anul acesta”. La ce curse va mai participa sportivul


Făgărășeanul Cătălin Buta a avut un an bun, până acum, din punct de vedere sportiv.

Campionatul National de Contratimp – loc V

Il Giro d’Abruzzo

Tour of Hellas

La doar 21 de ani, sportivul a participat la multe competiții doar până în primăvara acestui an. A adunat peste 17.000 de km pe bicicletă și spune că se pregătește intens și pentru alte compeitții cicliste ce vor avea loc în vara sau toamna acestui an.

,,Am avut un an destul de bun până acum. Am concurat în Italia și Grecia la două curse de renume, cu cicliști de top. Cred că cel mai înalt nivel l-am întâlnit în Abruzzo, unde au fost prezenți mulți cicliști care participă și în Turul Franței. După perioada în care am concurat internațional, m-am întors în țară, unde am urcat pe podium, atât la Făgăraș, la concursul de acasă, Bikeathon, cât și în etapele de Cupa națională a României, la Arad și Cluj, pe locurile III, respectiv II”, a spus Cătălin.

Tot în acest an a participat și la campionatele naționale, unde, în proba de contratimp, care a măsurat 40km, a obținut locul V. Asta, spune el, fără să concureze cu o bicicletă specială de contratimp.

,,Deja am peste 17.000 de km pe bicicletă anul asta, dar motivația este mare. Urmează alte curse puternice în acest an, cum ar fi Turul Sibiului sau ultimele etape din Cupa României”, mai spune sportivul făgărășean.

Cătălin Buta are 21 de ani, este în anul II la Informatica în Brașov la UNITBV și concurează în competițiile sportive pentru echipa Vini Monzon Savini Due OMZ.

(Alina ROMAN)

Tour of Hellas

Turul Clujului – loc 2 general

Ziridava Road Race – loc 3

Bikeathon

Il Giro d’Abruzzo

The Wall Pucioasa – loc V
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.