S-a semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraş – Braşov


Luni, 23 august 2021, s-a semnat contractul dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu.

Anunţul a fost făcut de Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor.

,,Acest segment al autostrăzii A3-Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate. Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău”, a explicat Ministrul Transporturilor.

Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare construcţiei.

,,La fel ca A7-Autostrada Moldovei, Autostrada Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)”, a completat Drulă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.