Sâmbătă, la Făgăraș stingem lumina!


,,Ora Pământului” va avea loc pe 27 martie 2021, de la ora 20:30, când făgărășenii sunt invitați să stingă lumina.

Anual, sărbătorim ,,Ora Pămantului”, de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

Problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.

,,Ora Pământului” este marcată în apoape toate țările Globului. La nivel mondial, miliarde de oameni din peste 180 de ţări iau parte la Ora Pământului, ca să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice.
Acest eveniment a fost organizat, pentru prima dată, în 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.
În 2008, Ora Pământului a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproximativ 1 miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, Ora Pământului a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.
În România, ,,Ora Pământului”(Earth Hour) se sărbătoreşte din anul 2009. De la un început relativ timid de 9 oraşe la prima ediţie, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în iniţiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga ţară şi un eveniment popular în viaţa comunităţilor.
Și autoritățile locale din orașul Victoria au invitați cetățenii să sărbătorească ,,Ora Pământului” (click AICI).
Foto deschidere: Cornel Comici
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.