Școlile din orașul Victoria vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente inteligente


Administrația locală din Victoria a anunțat că a obținut cele 3,4 milioane de lei pentru dotarea şcolilor din oraș cu mobilier nou, materiale didactice şi echipamente IT.
Este vorba de un proiect depus de noi în luna martie au autoritățile locale, ce are ca beneficiari cele trei unităţi de învăţământ cu personalitate juridică: Colegiul Tehnic Dr. Alexandru Bărbat, Liceul Teoretic I.C. Drăgușanu și Clubul Copiilor.

Colegiul Tehnic ,,Alexandru Bărbat”

Primarul Camelia Bertea a anunțat că scurt timp vor demara procedurile de achiziție, iar până în mai 2024 se vor face investițiile. Iată, mai jos, despre ce dotări este vorba:
– Pachete de echipamente digitale specifice (TIC) pentru dotarea a două laboratoare de informatică și a 43 de săli de clasă, constând în: tablă interactivă, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională, cameră videoconferință, router wifi, scanner portabil, laptop sau sistem all-in-one, plus alte 42 de laptopuri sau sisteme all-in-one pentru fiecare elev și cadru didactic în cele două laboratoare de informatică.
– Mobilier și materiale didactice pentru 32 de săli de clasă/de grupă.
Mobilier nou, materiale didactice și echipament digital pentru două laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie/multidisciplinar).
Mobilier și materiale didactice, inclusiv echipamente digitale, pentru dotarea a 8 cabinete școlare (cabinete de consiliere și asistență psihopedagogică, de sprijin, logopedice și alte terapii specifice etc) şi săli de sport.
Materiale, echipamente didactice și echipamente digitale pentru dotarea unui atelier de practică.
Iată că, în scurt timp, vom putea asigura elevilor și profesorilor un mediu complet nou, în care vor fi conectați la tehnologie, la mijloace și metode moderne de educație.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.