Se caută constructor pentru drumul care duce la baza militară de la Cincu


Consiliul Judeţean Braşov are în derulare o licitaţie pentru reabilitarea drumului Voila – Cincu – limita cu judeţul Sibiu, iar ofertele din partea constructorilor sunt aşteptate în cursul acestei luni.

Este vorba de atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor pentru consolidarea unei porţiuni din drumul DJ 105 (Voila – Cincu, limita cu judeţul Sibiu), afectată de alunecări de teren.

Valoare estimată a contractului este de 2.744.164 lei, cu tot cu TVA (2.306.020 lei fără TVA), iar ofertele sunt aşteptate până în 25 ianuarie.

„Ne propunem să refacem drumul în zona afectată, care se situează pe raza comunei Cincu (între satele Cincu şi Cincşor – n.r.) şi să consolidăm infrastructura pentru a preîntâmpina efectele nedorite ale eroziunii solului, astfel încât să putem asigura un trafic în condiţii optime de siguranţă şi confort”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, citat de bzb.ro.

DJ 105 are o importanţă strategică, având în vedere că această arteră asigură accesul la baza militară de la Cincu, unde se pregătesc trupele NATO. Pe această arteră sunt în derulare şi lucrările la noul pod de peste râul Olt (între localităţile Voila şi Cincşor). Din cauza lucrărilor la pod, traficul a fost deviat pe ruta Dridif – baraj hidrocentrală.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.