Se fac primii pași pentru un drum de legătură între DN 1, Autostrada A 3 și Aeroportul Brașov-Ghimbav


Compania de Drumuri face planurile pentru realizarea unui drum de legătură între Centura Brașov, DN 1, Autostrada A 3 (Râșnov) și Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, o șosea necesară în perspectiva operaționalizării Aeroportului legat la rețeaua CNAIR doar prin drumuri secundare. Pentru șoseaua de legătură, Compania de Drumuri prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a lansat în licitație un contract pentru un studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate cu o durată de 9 luni.

,,Primii pași au fost deja făcuți. Caietul de sarcini este publicat pe SICAP pentru studiul de fezabilitate. Se vor studia mai multe variante de traseu, sperăm ca într-un termen scurt, până la finele lunii octombrie, să avem o variantă definitivă și aceste proceduri deja finalizate. Apoi, acest drum, care are multiple funcționalități, să poată trece la etapa următoare, adică construirea lui. În primul rand, ne gândim la un acces facil către aeroportul de la Ghimbav, apoi o legătură între Centura Brașovului și viitoarele autostrăzi Sibiu – Brașov și Brașov – Bacău. Nu în ultimul rând, descongestionarea Ghimbavului, acest drum va fi și o variantă de ocolire a orașului’’, a declarat șeful DRDP Brașov, Tudor Duțu.

În decembrie 2022, acesta anunța proiectul nodului rutier de la Codlea, o intersecție pe 4 niveluri care ar urma să devină cel mai spectaculos nod rutier din România : ,,Cel mai spectaculos nod rutier din țară va fi în judetul Brașov. Se intituleazp ,,Nod Codlea Nord- intersectie A3 cu A13 și DN1” și va asigura legături între aceste căi de comunicație rutieră într-un mod spectaculos pe 4 niveluri de înălțime.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.