Se întorc cei plecați peste hotare. Cele mai multe cereri de echivalare de studii și reînceperi în școli în Făgăraș și Victoria


Tot mai multe cereri de echivalare de studii și reînscrieri în școli în județul Brașov, în special în Făgăraș și Victoria.

Dacă tot anul şcolar trecut am avut 322 de cereri de echivalare de studii, de la familii care se întorc şi îşi şcolarizează copiii în sistemul românesc, anul acesta, urmăream statisticile, numai până în iunie am avut peste 350. Deci, până la jumătatea anului am avut mai multe decât am avut anul trecut tot anul”, a precizat pentru colegii de la Bună Ziua Brașov inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Braşov, Ştefania Molnar.
Unii au probleme de adaptare, ce ţin în principal de cunoaşterea limbii române. „Sunt şi probleme de adaptare pentru că, din păcate, limba română nu mai este vorbită în foarte multe familii, este doar o a doua limbă de comunicare, după limba ţării care i-a adoptat”, a adăugat Ştefania Molnar. Copiii reveniţi sunt din diferite niveluri şcolare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.