FOTO | Duminica în familie, în centrul orașului. Sute de tineri la Bikeathon, la cursele copiilor


Duminică, 25 septembrie, la Bikeathon a fost despre familie. Sute de copilași au participat la cursele copiilor, dar și la cursa de 10mkm, alături de părinții lor. Totul pentru a susține unul din cele 11 proiecte înscrise în acest an la Bikeathon Țara Făgărașului, eveniment organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului și Primăria Făgăraș.

Comunitatea de bicicliști din Făgăraș s-a strâns în centrul orașului, în fața Casei de Cultură, și duminică, 25 septembrie, în a doua zi a evenimentului caritabil Bikeathon. De data aceasta cei mai mici au fost cei care au luat startul la cursele copiilor, vorbim aici de o tură, două ture, respectiv trei ture de Cetate, dar și la cursa de 10 km, la care s-au putut înscrie copiii alături de părinții lor. Totul pentru a susține cele 11 proiecte înscrise în acest an la Bikeathon.

Deasemenea, reprezentanți ai proiectelor au avut amenajate standuri unde și-au putut prezenta proiectul, dar și mici atenții pentru cei care au dorit să doneze.

,,Sunt ambasador al proiectului Casa muzeală de la Calbor. Prin acest proiect dorim să îi ajutăm pe oamenii din Calbor să amenajeze un spațiu unde vor depozita foarte multe obiecte tradiționale, pe care ei le au deja. Spațiul presupune amenajare, renovare, iluminat. La acest stand am pregătit și multe lucruri pe care le oferim în schimbul unei donații. Pe lângă produse hand made, am pregătit și gogoși, dulciuri în schimbul unei mici donații’’, a spus Ana Borca, ambasador al proiectului Casa Muzeală Vatra Satului Calbor.

,,Pentru proiectul nostru ,,Sunt copil și eu! Vreau în tabără’’, strângem fonduri pentru copiii nevoiași care nu au această posibilitate, de a participa la o tabără. Am identificat copii din Șoarș, Femler, Rodbav. La standul nostrum avem tabloruri hand made, semen de carte, dulciuri, pentru cei care vin să ne susțină și să doneze. Am reușit să strângem 60% din total, sperăm ca până în 14 octombrie să strângem toate suma. Copiii vor merge într-o tabără la munte’’, a spus Korch Jessica Andreea.

,,Susținem proiectul ,,Copiii munților’’. Este un proiect ce s-a desfășurat în cadrul Asociației Carpați. Proiectul constă în mai multe module. Primul modul s-a referit la ture de inițiere în schi, unde au participat copii din 4 școli generale din Făgăraș. Al doilea modul – ture de inițiere pe munte pentru copii, apoi la al treilea modul au participat copiii împreună cu părinții la o drumeție pe munte. Acum, urmează modulul patru. Am identificat copiii iubitori de munte, care au drag de munte, părinții au răspuns solicitărilor noastre, nivelul va fi și mai crescut. Sperăm ca 25 de copii să devină montanianzi adevărați’’, a spus Georgeta Banu, profesor la Școala Gimnazială nr. 2.

,,Proiectul pe care îl susținem se numește ,,Împreună aducem la viață livada de la Șenchea’’. Dorim să înființăm o livadă de cireși, pruni, vișini, pe un teren care acum este lăsat în paragină și care se află pe domeniul liceului. Această livadă va funcționa ca atelier de studiu pentru elevii de la specializările agricultură, horticultură și lucrător în agroturism. Pentru cei care rezonează cu proiectul nostrum am adus mere din livada noastră’’, a spus Căian Denisa, elevă la Liceul Tehnologic ,,Dr Ioan Șenchea’’.

,,Proiectul ,,Minibiblioteci în aer liber’’ a fost inițiat de două cititoare pasionate, Andreea și Geanina. De asemenea, în demersul nostru ne susține și Mirabela, sora Geaninei, care este în diaspora. Am inițiat acest proiect pentru copii, pentru a-i determina să citească mai mult, să îndrăgească lectura. Vrem să înființăm 6 minibiblioteci în parcuri, în aer liber. Vor fi alocate școlilor generale din Făgăraș. Ne dorim o minibibliotecă în centru, una la Școala din cartierul Galați, una la C.N. Doamna Stanca, alta la Școala Gimnazială nr. 2, dar și la C.N. Radu Negru. Aceste minibiblioteci vor fi tip căsuță și vor cuprinde cărți pentru toate vârstele, în timpul liber copiii se pot bucura de lectură’’, a spus Andreea Streșină, inițiator al proiectului Minibiblioteci în aer liber.

Organizator al Bikeathon 2022 a fost Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

,,Am avut o ediție minunată anul acesta, și vremea a ținut cu noi, chiar putem spune că avem o duminică în familie. Avem sute de copii înscriși la cursele copiilor și peste 250 de înscriși la cursa familiei de la ora 14.00, unde toți adulți participă cu copiii lor. Avem 11 proiecte, le puteți susține până în 14 octombrie, unele și-au atins targetul, altele sunt pe punctul de a strânge toți banii de care au nevoie. Sperăm ca până la mijlocul lunii octombrie să ajungem la 100% la toate proiectele’’, a spus Cristiana Metea, Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Proiectele mai pot fi susținute până în 14 octombrie – CLICK AICI PENTRU DONAȚII

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.