Se va deschide un Centru de zi pentru copii la Făgăraș. Un astfel de centru a fost deja deschis la Brașov


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a inaugurat joi, 28 iulie, Centrul de Zi de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii Braşov, situat pe Str. Brânduşelor nr. 106.

Activităţile care se vor desfăşura în Centrul de Zi sunt adresate copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare de familiile lor, provenind din Braşov, Săcele, Tărlungeni, Hărman, Sânpetru, Cristian, Ghimbav şi Budila.

Inaugurarea s-a realizat în prezența directorului general al DGASPC Braşov, Julieta Aurelia Gîrbacea, şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Centrul de Zi de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii Braşov a fost realizat în cadrul proiectului „Copiii şi tinerii noştri mai aproape de comunitate!”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European, Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Înfiinţarea lui este parte dintr-un amplu demers al DGASPC Braşov privind creşterea calităţii serviciilor sociale oferite în comunitate copiilor cu tulburări de comportament, aflaţi în risc de separare de familie, precum şi tinerilor care urmează să părăsească sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, la nivelul judeţului Braşov.

Astfel, vor fi deschise încă două astfel de centre de zi, la Făgăraș și Rupea.

Cel de la Făgăraș va fi destinat copiilor din Şercaia, Victoria, Viştea, Beclean, Voila, Şoarş, Cincu şi Sâmbăta, în timp ce copiii cu tulburări de comportament din Dacia, Homorod, Ungra, Racoş, Caţa şi Buneşti vor fi consiliați și sprijiniți în cadrul Centrului de zi din Rupea.

Valoarea proiectului „Copiii şi tinerii noştri mai aproape de comunitate!” este de 5.821.420,12 lei (din care 4.948.207,11 lei contribuţia financiară din partea Uniunii Europene, 756.781,54 lei buget naţional şi 116.128,17 lei contribuţie proprie a beneficiarului).

Perioada de implementare este de 36 de luni, între 14 mai 2020 şi 13 mai 2023.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.