Se vând cabanele Podragu şi Turnuri. Vezi cât costă la pachet!


Două cabane din Munţii Făgăraş au fost scoase la vânzare. Puţinii oameni dispuşi să lucreze în creierii munţilor şi faptul că proprietara lor a întâmpinat probleme de sănătate ar fi principalele motive pentru care cabanele Podragu şi Turnuri au fost scoase la vânzare.

Cabana Turnuri se află la 1.520 de metri înălțime și a fost construită în 1964. Este folosită de cele mai multe ori ca adăpost intermediar pe traseul dintre orașul Victoria și Cabana Podragu, care în timpul iernii nu poate fi parcurs într-o zi. Cabana stă deschisă tot anul. Se ajunge la Turnuri din cătunul Sumerna sau din orașul Victoria.

Cabana Turnuri

Cabana Podragu a fost construită acum peste 70 de ani de către Banca Națională a României pentru salariații săi și a fost dată în folosință în 1950. Se află la 2.136 de metri altitudine. Accesul se face din orașul Victoria, pe poteca de picior de pe Valea Arpașului sau pe Muchia Tărâța. Este deschisă numai vara.

Cabana Podragu

Corina Iosif este cea care s-a ocupat în ultimele trei decenii de cele două cabane. Din motive de sănătate, dar și din cauza lipsei de personal, a decis că este momentul să o pună la vânzare. „Îmi este foarte greu să mă despart de ea. Acum câțiva ani am suferit un accident vascular și nu știu dacă pot să mai administrez cabana. O altă problemă ar mai fi mâna de lucru, care se găsește foarte greu. Decizia de a o pune spre vânzare a fost luată acum trei luni. Poate reușesc să găsesc o altă variantă, dar cabana este în continuare la vânzare”, a spus Corina Iosif pentru Ora de Sibiu.

Preţul celor două cabane este de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Chiar dacă sunt scoase la vânzare, încă sunt deschise şi pot primi turişti.

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.