Șezătoare de vară, la Șoarș


Asociația Iia călătoare a fost gazda unei Șezătoari de vară la țară, în Șoarș. Prin acest eveniment, asociația a continuat proiectul Șezători Itinerante în Țara Făgărașului.

Localitatea Șoarș a prins viață în acest sfârșit de săptămână. Oameni iubitori de costum popular s-au întâlnit în cadrul unei șezători, organizată de Asociația Iia Călătoare. ,,Continuăm proiectul Șezători itinerante în Țara Făgărașului, prin care vrem să creeăm context pentru oamenii cu dragoste de tradiții, de obiceiuri și costum popular să se întâlnească. A fost o șezătoare specială, a bucuriei revederii după un an în care ne-am lipsit unul altuia. S-a povestit, cântat și împărtășit din cunoștințe și meșteșug în cusutul iei. Au fost aduse “iile din pandemie”, fiecare dintre doamne cosând foarte mult și frumos în această perioadă”, a declarat Anca Bâtiu, Asociația Iia Călătoare.

La șezătoare au participat doamne de la Grupul de Șezători în Țara Făgărașului, de la Șezătoare la Brașov și din Veneția de Jos și alte doamne cu drag de ie.

Foto: Dinu Constantin
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.