Spitalul din Victoria ar putea câștiga 1,2 milioane de lei. Vezi la ce vrea să îi folosească


Deschisă în 14 octombrie 2021, după ce orașul a stat ani buni fără spital public, unitatea spitalicească din micul oraș angajează medici, câștigă proiecte, cumpără aparatură, primește donații etc.

Ultima veste a fost anunțată de primarul Camelia Bertea și vizează câștigarea unei sume însemnate de bani de către spital.

,,Digitalizarea Spitalului Orășenesc Victoria sperăm să fie următoarea etapă pe care spitalul nostru o va parcurge pe drumul către un spital modern, la standarde europene de secol XXI. Sunt foarte bucuroasă să vă spun că domnul Florin Popa și echipa sa au reușit să depună proiectul de finanțare pentru digitalizarea Spitalului Orășenesc Victoria.  Este vorba de finanțare nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 1.227.915 lei, pentru ,,investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală” a spitalului nostru. Asta înseamnă achiziția și instalarea de echipamente IT și comunicații noi și moderne şi a softurilor și licențelor necesare utilizării acestora, precum și pentru instruirea personalului tehnic al spitalului”, a expicat primărița.

Camelia Bertea și Florin Popa

Camelia Bertea este încrezătoare că proiectul va fi declarat câștigător.

,,Dacă proiectul va fi declarat câștigător, tot ce înseamnă activitatea administrativă a Spitalului Orășenesc Victoria va trece la un cu totul alt nivel: vorbim de digitalizarea interacțiunii cu terții, adică pacienți, dar și societăți comerciale, digitalizarea fluxurilor interne și a proceselor, pregătirea sistemului pentru interoperabilitate cu alte instituții și unități sanitare, cursuri de formare pentru angajați etc. Știm deja, din propria noastră experiență, că acolo unde există bunăvoință, perseverență, pasiune, simțul datoriei și un interes real pentru binele comunității, se întâmplă lucruri extraordinare. Așadar avem încredere că proiectul depus de echipa condusă de domnul Florin Popa va fi acceptat și că vom obține finanțarea”, a precizat Camelia Bertea.

Anul acesta, pentru spitalul din Victoria s-a mai câștigat un proiect, în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru lucrări de eficientizare energetică.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.