Supermarketurile din România ar putea fi închise în weekend. Care ar fi acestea, dacă Guvernul va accepta propunerea micilor comercianți


Închis în weekend la supermarket sau program redus până la prânz. E dorinţa micilor comercianţi care se plâng de vânzări tot mai slabe, pe care le pun pe seama marilor lanţuri de magazine. Propunerea lor  a fost discutată zilele trecute la Guvern şi s-ar putea transforma în lege. 

Măsura s-ar putea aplica pentru magazinele cu o suprafaţă mai mare de o mie de metri pătraţi.

O altă variantă luată în calcul ar fi funcţionarea, în weekend, doar până la ora 13. Clienţii însă nu văd cu ochi prea buni modificările de program.

Asociaţia marilor reţele comerciale nu a dorit să comenteze solicitarea făcută Guvernului. Săptămâna viitoare, autorităţile se vor întâlni din nou cu micii comercianţi pentru a definitiva măsurile care i-ar putea ajuta. Pe lângă închiderea supermarketurilor, se doreşte ca impozitul de 1% pentru marile companii să fie eliminat.

Cumpărarea de produse românești 72.2% dintre participanții la sondajul INSCOP declară că preferă să cumpere produse românești chiar dacă sunt mai scumpe, în timp ce 26.3% spun că preferă să cumpere produsele cu prețul cel mai bun, indiferent dacă sunt românești sau străine.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.