Taxă lunară pentru locurile de parcare din Făgăraș. Taxele și impozitele locale rămân neschimbate și în 2023


Consilierii locali ai Făgăraşului au decis prin vot să menţină aceleaşi taxe şi la anul. Singura diferență este mărirea acesteia cu cota de inflație aprobată de Ministerul Finanțelor Publice, respectiv 5,1%. O noutate, însă, o reprezintă stabilirea unei taxe lunare pentru un loc de parcare.

Primarul municipiului Făgăraș explică:

,,Sunt taxe care se măresc cu cota de inflație. Ca noutate, însă, pentru parcări s-a stabilit o taxă lunară. Pentru primul loc de parcare s-a stabilit o taxă de 7 lei pe lună, pentru al doilea loc de parcare 8 lei/lună, iar pentru al treilea loc de parcare s-a stabilit un preț de 9 lei/lună. Am optat pentru această taxă pentru că sunt persoane care nu parchează mașina pe tot parcursul anului și își pot lua locurile de parcare lunar. Cu această procedură cred că vom rezolva mai mulți deținători de autohevicule. Atunci când îți închiriezi locul annual și tu de fapt stai doar 6 luni, nu mai lași pe altcineva să parcheze. Dar, plătind lunar, atunci poți fragmenta acea plată”.

Făgărășenii pot plăti și anual locul de parcare însă, de acu, au și posibilitatea de a plăti lunar. Făgărășenii care au tichet sau contract cu administrația publică, se pot prezenta la Primăria Făgăraș, după expirarea acestora, pentru a alege plata locului de parcare.

Mai multe despre stabilirea taxelor locale AICI – CLICK

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.