Titluri de proprietate pentru 95% dintre sătenii comunei Comăna


La primăria Comăna se lucrează de zor pentru eliberarea titlurilor de proprietate. Până în acest moment, procentul retrocedărilor de teren agricol pentru proprietățile private din comună este de peste 90%. Asta înseamnă că, în prezent, mai sunt în lucru doar documentațiile pentru retrocedări de terenuri. Tot în această perioadă topometriștii măsoară perimetrele poienilor din Comăna de Sus.

Viorel Grusea – primar Comăna

Comăna este una din comunele din Țara Făgărașului în care emiterea titlurilor de proprietate este pe ultima sută de metri. ,,La Comăna suntem la faza de finalizare a procedurilor. La Comăna de Sus avem topometriști care măsoară perimetrele tuturor poienilor, care se vor da pe vechiul amplasament. Cred că în decursul acestui an vom finaliza cel puțin puienile, ca apoi să trecem la finalizarea terenurilor arabile. În Ticuș am finalizat ca împărțire a terenurilor, acestea sunt deja în posesie și cam 80% din extrasele CF alăturate titlurilor de proprietate le avem deja în primărie. La Crihalma suntem în proces pe cadastru general cu OCPI, avem un contract prin care intabulăm titlurile de proprietate deja emise și aici vom da apoi titlurile de proprietate. La Comăna de Jos, pe fond funciar suntem în proceduri de depunere, unele au fost deja depuse, altele urmează a fi depuse pentru titluri de proprietate”, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Edilul a maia dăugat că se dorește și intabularea pădurii pe care comuna o are în proprietate. ,,Noi avem doar hotărârea Comisiei Județene de fond funciar, e publicată și în Monitorul Oficial. Noi acum măsurăm pădurea, să o putem intabula, să facem, apoi, extrasul CF pe ea”, a mai spus primarul.

Comuna Comăna are în proprietate 860 hectare fond forestier și 800 hectare pășune împădurită, care face parte tot din fondul forestier.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.