Toaletarea copacilor de pe domeniul public se poate face și la cererea făgărășenilor


Angajații de la Administrarea Domeniului Public (ADP) se află în plin proces de toaletare a copacilor din municipiu. În ultimele zile, însă, activitatea le-a fost temporar perturbată de ninsorile căzute.

,,Facem toaletarea arborilor de două ori pe an, primăvara și toamna. În timpul unui an trebuie să ajungem în toate zonele din oraș. De exemplu, acum ne-a prins ninsoarea asta în cartierul Negoiu. După ce terminăm acolo, ne mutăm în cartierul 13 Decembrie. Pe lângă pomii pe care îi curățăm noi, avem în vedere și cererile primite de la făgărășeni. Aceștia ne fac cereri să toaletăm un anumit copac și le lasă la Registratura Primăriei, de unde ajung la noi”, a precizat Dan Tătar, șeful ADP Făgăraș.

Arborii de pe domeniul public nu pot fi tăiați dacă nu reprezintă un pericol pentru populație sau trafic. Toaletarea sau, în mod excepțional, tăierea lor se fac doar de către angajații de la ADP. În dotarea acestui Serviciu există și un telescop, cu care muncitorii sunt ridicați la nivelul coroanei copacului.

 

Foto: Sălciile de la Cetate au fost toaletate anul trecut

 
One thought on “Toaletarea copacilor de pe domeniul public se poate face și la cererea făgărășenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.