Tot mai aproape de un vaccin. Campania ,,Mai aproape pentru vaccinare” – la Șoarș


  • Vaccinul împotriva Covid-19 este din ce în ce mai aproape de populaţie.

În cadrul campaniei “Mai aproape pentru vaccinare”, organizată de Direcția de Sănătate Publică Brașov, în weekend-ul 29-30 mai, echipe formate din reprezentanți ai DSP Brașov, Primăria Șoarș, însoțite de voluntari ai Subfilialei Făgăraș a Crucii Roșii, au organizat o acțiune de informare “door to door” cu privire la beneficiile vaccinării în cele 5 sate ale Comunei Șoarș. Astfel, oamenii au aflat despre toate informațiile privind vaccinarea împotriva Covid-19.

,,Am dorit, prin această campanie, să ajungem la oamenii care au accesibilitate redusă la informații și chiar și la actul medical, în comunități rurale, unde nu există medici de familie, unde mesajul nu a ajuns în forma în care ne dorim. Mergem ,,door cu door”, avem și susținerea Primăriei Șoarș și a voluntarilor de la Crucea Roșie, subfiliala Făgăraș. Am discutat cu oamenii, iar aceștia au fost bucuroși că vaccinul este mai aproape de ei. Și, prin acest lucru, am realizat că asta a fost una din piedici. Am văzut că unii localnici aveau informații din surse neoficiale, le-am explicat că vaccinul nu este obligatoriu, dar este spre binele tuturor și șansa noastră spre viața normală, pe care cu toții ne-o dorim. Suntem optimiști să ne vaccinăm tocmai de aceea vineri, 4 iunie, la ora 13.00 la cabinetul medical din Șoarș va veni o echipă mobilă care va vaccina cu Johnson&Johnson”, a explicat Ana Batiu, purtător de cuvânt al DSP Brașov.

Transportul persoanelor din cele cinci localități ale comunei Șoarș către cabinetul medical va fi asigurat de către Primăria Șoarș.

(A. ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.