Trei zile de muncă pentru Moș Crăciun. A adus cu TIR-ul din Germania sute de pachete pentru copiii din Țara Făgărașului


Zilele acestea, Moș Crăciun are treabă multă în zona Făgărașului. Trebuie să împartă vreo 600 de pachete copiilor cuminți din centre de plasament, școli, grădinițe și parohii. Moșul i-a avut în vedere în special pe copiii fără familii sau din familii cu situație materială precară.

Înainte de a ajunge în România, Moșul a stat o perioadă în Germania și a împachetat cadourile în funcție de vârsta și sexul fiecărui copil. Apoi, le-a încărcat într-TIR și le-a trimis în țara noastră.

Moș Crăciun a lucrat la aceste pachete cu mai mulți voluntari din Germania, care obișnuiesc să facă astfel de daruri copiilor din toate țările lumii, în fiecare an, în preajma Crăciunului.

Pentru prima oară în acest an a fost luată în calcul și țara noastră. 2.800 de pachete au fost trimise în România și Bulgaria, dintre care circa 600 sunt pentru micuții din zona Făgărașului. Totul a fost posibil datorită unei voluntare care are origini făgărășene, Ingrid Schumacher. Aceasta este strănepoata doctorului Ioan Giurcă, cel care pe la 1900 era medicul Făgăraşului şi care a rămas în memoria colectivă ca un om de bază al comunităţii. Ea locuiește în prezent în Germania. Datorită ei, acest proiect a inclus anul acesta şi zona Făgăraşului.

TIR-ul cu cadoruile copiilor a ajuns la Făgăraș joi dimineața. Omul de afaceri Ovidiu Popa s-a implicat în acest proiect și a oferit spațiu de depozitare pentru toate pachetele, pentru ca mai departe TIR-ul să plece spre Bulgaria cu alte cadouri și pentru copiii de acolo. Tot cu ajutorul făgărășeanului, pachetele au fost încărcate în mașini mai mici și trimise spre instituțiile unde erau așteptate.

Potrivit lui Ingrid Schumacher, joi au fost distribuite pachetele pentru copiii de la centrele de plasament ,,Casa Maria” și ,,Floare de colț”, dar și pentru micuții din Parohia Șoarș. Astăzi, circa 200 de cadouri vor pleca spre orașul Victoria, acolo unde primarul Camelia Bertea a făcut o listă cu copiii din medii defavorizate cărora le sunt destinate pachetele. Alte 300 de cutii se vor duce spre comuna Șercaia și vor ajunge la preșcolarii și elevii din satele Hălmeag, Vad și Șercaia. Iar alte câteva zeci de pachete vor ajunge la micuții din satul Văleni, comuna Jibert. Se estimează că distribuirea cutiilor va fi finalizată până sâmbătă.

,,Vreau să le mulțumesc tuturor voluntarilor și donatorilor din Germania care au făcut posibilă această minune de Crăciun. În România, ne-am bucurat până acum de ajutorul domnului Ovidiu Popa, Lilianei Boer de la Primăria Făgăraș, Ancăi Bâtiu de la Asociația ,,Iia Călătoare”, Andreei Ioana Manea de la centrele de plasament ,,Casa Maria” și ,,Floare de colț” și de ajutorul multor oameni fără de care nu puteam să organizăm toată această distribuție a pachetelor“, a declarat Ingrid Schumacher.

,,Noi, în Germania, nu suntem o companie, ci doar un proiect cu un nume: ,,Dragoste la cutie”. Peste 200 de oameni din întreaga Germanie muncesc gratuit pentru a pregăti aceste pachete cu cadouri. Anul acesta avem 11.000 de cutii, dintre care 2.800 au plecat spre România şi Bulgaria.  Restul pachetelor au plecat spre Liban, Irak şi Grecia. Fiecare cutie este unicat, fiind asamblată de o familie donatoare. În interiorul ei pot fi jucării, dulciuri, rechizite, haine şi obligatoriu o felicitare”, a declarat fondatorul acestui proiect, Tobias Winkler, pentru ,,Salut Făgăraș”.

Proiectul a luat naștere cu 5 ani în urmă în Germania, se desfăşoară la nivel internaţional şi se numeşte ,,Liebe im Kartom”/ ,,Love in the box”/ ,,Dragoste la cutie”. Proiectul s-a născut din iniţiativa lui Tobias Winkler, căruia i s-au alăturat alţi germani dornici de binefacere, printre care și Ingrid Schumacher.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.