Turul României nu mai trece anul acesta prin Făgăraș


Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, se desfășoară anul acesta în octombrie, față de luna septembrie, în care avea loc în mod tradițional.

Competiția va avea loc în perioada 18-22 octombrie și se va derula pe un traseu de peste 900 km ce va porni din Suceava și care va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, marea finală urmând a avea loc la București, pe bulevardul Kiseleff.

Festivitățile pentru Mica Buclă vor debuta pe 17 octombrie cu prezentarea echipelor, eveniment ce va avea loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava, urmând ca cicliștii să pornească în prima etapă pe 18 octombrie, spre Piatra Neamț. În calitate de promotor al frumuseților locale, pe parcursul traseului de peste 900 km, Turul României va pune în lumină numeroase zone și obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneț, lacul Bicaz, stațiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munții Măcinului, dar și localități pitorești situate de-a lungul Dunării.

Program Turul României 2023:

 • Etapa 1 (18 octombrie): Suceava – Piatra Neamț
 • Etapa 2 (19 octombrie): Piatra Neamț – Focșani
 • Etapa 3 (20 octombrie): Focșani – Tulcea
 • Etapa 4 (21 octombrie): Tulcea – Călărași
 • Etapa 5 (22 octombrie): București

Turul României 2023

Oferind o experiență completă publicului spectactor, precum și inspirație pentru micii amatori de ciclism, Turul României cuprinde și anul acesta 5 curse pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani. Acestea au loc în fiecare oraș prin care trece caravana ciclistă, iar participarea este gratuită.

Fanii competiției vor putea urmări Turul României 2023 în direct atât online, pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan (RO), precum și pe DigiSport. Astfel, competiția va fi transmisă zilnic în perioada 18-22 octombrie pe DigiSport, iar pe TVR2 și TVR1 vor fi difuzate rezumatele fiecărei etape.

În cadrul competiției din acest an vor fi acordate 6 tricouri distinctive:

 • Tricoul galben – Lider în Clasamentul General, oferit de Alpro
 • Tricoul alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani), oferit de Gebrüder Weiss
 • Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte, oferit de Orange
 • Tricoul verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor, oferit de Gillette
 • Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor, oferit de M&M
 • Tricoul gri – Lider în clasamentul pe echipe, oferit de Auchan

Anul trecut, turul României a trecut prin Făgăraș.

Turul României 2022

Anul trecut, cicliștii au ajuns la Făgăraș în data de 9 septembrie 2022, Făgărașul fiind capătul etapei a 3-a din tur, etapă cu o lungime de 154 km: Târgu Mureş – Ungheni – Căpâlna de Sus – Coroisânmărtin – Zagăr – Dumbrăveni – Biertan – Pelişor – Agnita – Dealu Frumos – Cincu – Rodbav – Soarş – Făgăraş Cetate.

100 de milioane de oameni au putut urmări în același timp momentul în care cicliștii au ajuns la Făgăraș, pentru că evenimentul a fost transmis în 50 de țări prin intermediul Eurosport.

Vineri, 9 septembrie 2022, o linie de final a fost amenajată la Făgăraș, pe unde cicliștii români și străini au trecut și au marcat sfârșitul celei de-a treia etape a competiției.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.