Ucea, din scenariul roșu în cel verde!


Şcoala din Ucea, Grădiniţa din Ucea de Jos şi Grădiniţa din Ucea de Sus intră în scenariul verde de funcţionare, după două săptămâni de scenariu roşu. Decizia a fost aprobată ieri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, după ce localitatea a revenit la o incidenţă a infectărilor, cumulate la 14 zile, sub 1 la mia de locuitori. Mai exact, ieri avea 0,80.

„Prefectul Mihai Cătălin Văsii a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov, în vederea aprobării scenariului de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza unității administrativ-teritoriale Ucea. Luând în considerare avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov nr.12850 din 28.10.2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat Hotărârea nr. 35/28.10.2020, care prevede:

  • Unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza unității administrativ- teritoriale Ucea vor funcționa în „scenariu verde”.
  • Conducerea acestor unităţi de învăţământ are obligaţia implementării acţiunilor şi măsurilor de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi de organizare şi desfăşurare a activităţilor didactice în noul context epidemiologic, în conformitate cu legislaţia în vigoare“, se arată în comunicat.

Reamintim că unităţile şcolare din Ucea au intrat în scenariul roşu în 16 octombrie, când Ucea depăşise 3 la mia de locuitori.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.