ULTIMA ORĂ: Drumul dintre Râșnov și Predeal, închis temporar vehiculelor cu tonaj mare. Măsura a fost luată pentru a fi deszăpezit drumul


DN 73A, între Râșnov și Predeal, a fost închis în urmă cu puțin timp pentru vehiculele cu tonaj mare. Măsura a fost luată de reprezentanții DRDP Brașov pentru ca porțiunea de drum să poată fi deszăpezită.

Câteva TIR-uri au rămas blocate în zăpadă, la fel și utilaje ale DRDP, astfel că se circulă cu mare dificultate pe acea porțiune de drum.

Ce recomandă polițiștii

Încă din timpul nopții, polițiștii rutieri brașoveni au fost prezenți în teren, acționând și la acest moment pentru supravegherea, îndrumarea și asigurarea desfășurării, în condiții de siguranță, a traficului rutier, ținând cont de conditiile meteo existente.

Pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru prevenirea unor evenimente rutiere, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au acționat în mod preventiv, asigurând fluidizarea traficului.

În continuare, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, transmitem următoarele recomandări:

– Acționarea pedalei de accelerație trebuie făcută cu moderație, mai ales atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic!

– Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

– Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

– Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă! Curătați în permanență farurile, lămpile de semnalizare, geamurile autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz!

– În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile (sub formă de lapoviţă sau ninsoare) pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul și nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!

– Pentru pietoni recomandăm să sporească atenţia şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. De asemenea, traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa, şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.