Un cămin de bătrâni din Făgăraș a luat o amendă record


În toată țarea se desfășoară o amplă campanie de verificare a centrelor rezidenţiale pentru vârstnici, copii şi persoane cu dizabilităţi. În judeţul Braşov, până cum, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 544.910 lei.

Bilanţul primelor două zile de verificări a fost prezentat marţi, 12 iulie, de prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, care a precizat că verificările sunt făcute de echipe mixte, din care fac parte reprezentanţi ai mai multor instituţii, printre care Direcţia de Sănătate Publică Braşov, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Inspectoratul Teritorial de Muncă Braşov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Braşov sau Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Controalele se vor încheia la finalul acestei săptămâni şi vizează 54 de unităţi din judeţul Braşov (22 de cămine pentru persoane vârstnice, 22 de centre pentru copii şi 10 pentru centrele pentru persoane cu dizabilităţi).

În primele două zile (10 şi 11 iulie) au fost verificate 22 de unităţi, la care erau 632 de beneficiari şi 491 de salariaţi.

159.900 de lei este valoarea totală a amenzilor primite de căminul privat pentru persoane vârstnice Tabiba din Făgăraş. „Unitatea a primit amenzi cuprinse între 20.000 lei şi 50.000 de lei de la fiecare dintre instituţiile care a făcut controlul. De asemenea, a primit şi măsuri de remediere a deficienţelor. Pe de altă parte, nu a fost dispusă suspendarea activităţii centrului”, a declarat prefectul, citat de bzb.ro. La centrul din Făgăraş sunt cazate 58 de persoane vârstnice.

Pe pagina de Facebook a centrului, acesta este descris ca ,,locul unde te vei simți în siguranță, apreciat, respectat și admirat. Vei avea sentimentul la bătrânețe de fericire alături de echipa de profesioniști”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.