Un microbuz electric școlar nou pentru comuna Comăna


Un microbuz electric cu 22 de locuri școlar va ajunge în perioada următoare în comuna Comăna.

27 de comune din județul Brașov vor primi, în perioada următoare, câte un microbuz școlar nou. Consiliul Judeţean Braşov va achiziţiona din fonduri PNRR 28 de microbuze şcolare electrice destinate localităţilor din mediul rural.

Printre acestea se numără și comuna Comăna. Potrivit edilului comunei, Viorel Grusea, microbuzul pe care comuna îl avea nu mai prezenta siguranță pentru școlari.

,,Avem un microbuz vechi, din 2007, care nu mai prezintă siguranță pentru elevi. Mai mult, costurile pentru reparații sunt mult prea mari și nu emrită o astfel de investiție. Salut inițistiva Consiliului Județean Brașov de a achiziționa microbuze electrice pentru elevi și mă bucur că și comuna noastră va beneficia de unul’’, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Localităţile din județ care vor beneficia de microbuze şcolare electrice sunt Tărlungeni, Vama Buzăului, Teliu, Şinca, Hârseni, Budila, Buneşti, Jibert, Caţa, Cincu, Racoş, Măieruş, Comana, Ungra, Crizbav, Augustin, Apaţa, Recea, Lisa, Hălchiu, Ticuş, Vulcan, Homorod, Hoghiz, Prejmer, Moieciu şi Ucea, cu toate că nevoile identificate la nivelul judeţului Braşov sunt mai mari. Fiecare dintre aceste comune va primi câte un microbuz, excepţie făcând localitatea Tărlungeni care va primi 2 microbuze.

Pentru a asigura transportul celor 4.144 de elevi din localităţile menţionate urmează să se achiziționeze:

  • 1 microbuz de capacitate de 8+1 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilități);
  • 8 microbuze de 16+1 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilități);
  • 19 de microbuze de 22+1 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilități).

Valoarea estimată (fără TVA) a acestei achiziţii este de 30.172.511 lei fară TVA, respectiv 6.097.551 euro (1 eur = 4.9483 lei).

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.