Un nou ajutor pentru fermierii români. Crescătorii de vaci vor primi o subvenție de 100 de euro pentru fiecare animal


În premieră, de anul acesta, pe lângă crescătorii de păsări și porci, cei care cresc vaci de lapte și taurine vor primi o subvenție de 100 de euro. Măsura se va aplica până în 2027 și se adresează tuturor fermierilor, indiferent de numărul vitelor deținute, anunță TVR1.

Crescătorii de vaci de lapte din România primeau până anul acesta un ajutor acordat în condiții destul de restrictive: era necesar un număr de minim 5 bovine și un maxim de 250. La propunerea ministrului român al Agriculturii, Comisia Europeană a acceptat să acorde o subvenție de bunăstare pentru vacile de lapte și taurine.

Dacă APIA deconta în cazul sprijinului cuplat 330 de euro, de acum orice crescător va primi în plus 100 de euro pentru fiecare animal.

Subvenția are rolul de a-i încuraja pe fermieri să îmbunătățească condițiile de creștere și exploatare a vacilor de lapte. Ameliorarea climatului de viață va duce la o reducere a bolilor și la o creștere a randamentului de procesare a laptelui.

Noua subvenție ar ajuta mult fermierii după un an agricol marcat de seceta dar și de scumpirea accentuată a furajelor generată de creșterea prețului la utilități și carburanți.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.