Un tânăr ciclist din Făgăraș a urcat pe podium la un concurs de cross country desfășurat la Mediaș


Emil Ercsei are 17 ani și este elev în clasa a X-a la Grupul Școlar ,,Dr. Ioan Șenchea”. De 3 ani a început să facă din mersul cu bicicleta adevărate antrenamente sportive. Nu a avut niciodată un antrenor personal, s-a descurcat și s-a antrenat de unul singur. Când s-a considerat a fi pregătit, s-a înscris la un concurs la Mediaș.

,,În perioada 19-20 iunie s-a desfășurat ediția a 5-a a concursului ,,Movilele Blăjelului”, în apropiere de Mediaș. Au fost două curse, una de 5 kilometri – proba de XCO – desfășurată sâmbătă, cealaltă de 30 de kilometri – proba de XCM – desfășurată duminică. Am participat la ambele, la categoria de vârstă de 17-18 ani. Întregul concurs a adunat circa 300 de bicicliști din toată țara. La proba de XCO din prima zi a competiției am luat o căzătură zdravănă, dar nu am abandonat, m-m ridicat și am continuat așa julit cum eram, clasându-mă la final pe locul IV. Chiar dacă am ratat podimul și chiar dacă eram după căzătura din ziua precedentă, am participat și la proba de XCM de duminică, pe care am reușit să o termin pe locul II. Proba de 30 de kilometri a avut un traseu cu multe coborâri, cu porțiuni de viteză, cu noroi, așa încât am luat și aici o altă căzătură puternică. Nu am abandonat concursul nici de această dată. Au mai fost colegi care au greșit traseul ori care au căzut și au preferat să abandoneze. Dacă mă retrăgeam, nu mai ajungeam pe locul II”, a explicat Emil, la întoarcerea de la Mediaș.

Emil Ercsei concurează cu o bicicletă Mondraker Chrono Carbon RR, adică un model produs pentru cursele pe teren accidentat. El este legitimat la echipa ACS Next Sport din Mediaș.

Următoarea competiție pentru care se pregătește este ,,Alergăraș”, care se va desfășura la Făgăraș, sâmbătă, 26 iunie 2021, fiind un concurs de alergare.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.