Unul din braconierii prinși în week-end se lăuda pe facebook cu capturile uriașe


  • Unul dintre braconierii prinși în week-end în flagrant de polițiștii sibieni, alături de AJVPS Sibiu, se lăuda pe facebook cu capturile lui uriașe, inclusiv un somn, despre care nu precizează dacă a fost capturat corect, sau braconat, anunță colegii de la turnulsfatului.ro.

Aproximativ 160 kg de pește, majoritatea din speciile somn, caras, plătică și biban, a fost confiscată de AJVPS Sibiu, în urma unei ample acțiuni care a durat mai bine de 24 de ore, fără oprire. Doi făgărășeni au fost depistați de către pescarii și polițiștii sibieni, în urma unei ample acțiuni pe râul Olt, în zona Avrig, derulată de AJVPS Sibiu. Acțiunea a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă și a fost încheiată cu prinderea unui braconier și trimiterea în urmărire a altuia.

Pescarii sibieni spun că acțiunea ar fi fost mult mai dificilă dacă nu aveau cu ei, în premieră, o cameră de filmat nocturnă, de ultimă generație, cu termoviziune. ,,Prima acțiune cu noua “jucărie” și a fost încheiată cu succes. După ore multe de pândă, în condiții deloc favorabile, cu vânt, ploaie, frig, noapte întunecată din cauza cerului înnorat… avantajul tehnologic a făcut diferența, iar cei doi tineri din Făgăraș au fost prinși de paznicii și voluntarii AJVPS Sibiu, str. Constituției, bl. 20, împreună cu echipajul de poliție din cadrul Serviciului pentru protecția fondului forestier și piscicol Sibiu. Mulțumim pe această cale pescarilor care au contribuit la achiziționarea camerei de termoviziune și furnizorului Papillon New G pentru consiliere și livrarea promptă a echipamentului, fără de care cu siguranță am fi bâjbâit prin întuneric, iar hoții ar fi avut alte șanse să scape și de această dată”, au declarat reprezentanții AJVPS Sibiu pe o rețea de socializare.

Polițiștii sibieni au declarat, citați de turnulsfatului.ro, că în această cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol, fiind dispuse atât confiscarea cantității de 151,6 kg de pește, cât și confiscarea unei bărci pneumatice prevăzute cu patru vâsle și a 15 plase de pescuit în lungime totală de 1.120 de metri.

Cea mai mare parte a peștelui capturat este din specia somn.

Unul dintre braconieri se lăuda pe rețelele de socializare cu un exemplar uriaș de somn, despre care nu precizează dacă a fost capturat corect, sau braconat. Nici celălalt braconier nu este străin de Olt, la rândul lui postând pe facebook imagini de pe Olt.

Polițiștii mai precizează că cercetările în acest caz continuă la nivelul Serviciului de Ordine Publică Sibiu.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.