FOTO | Braconieri cu plase monofilament pe râul Olt. Acțiune AVPS Făgăraș, polițiști și jandarmi pentru identificarea lor


O acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol organizată de AVPS Făgăraș și jandarmi s-a încheiat cu tamponarea a unei mașini în gardul unei clădiri de către braconieri și cu o ,,captură” a reprezentanților AVPS a unui număr de 5 plase monofilament.

O acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol, a fost organizată luni seara, 4 aprilie, de către reprezentanți ai AVPS Făgăraș, împreună cu IJJ Brașov, în zona Ucea, lac acumulare Arpaș. Potrivit acestora, în jurul orei 23:00, un autoturism marca Peugeot, cu viteză foarte mare, a forțat trecerea de cale ferată, unde se afla unul din punctele de control, formate din jandarmi și paznicii de vânătoare și pescuit, a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat. Cei din mașină părăsind locul impactului.

,,Întrucât ușa mașinii a rămas deschisă, s-a observat în interiorul mașinii o barcă pneumatică de culoare verde și mai mulți saci de rafie goi, motiv pentru care am presupus că mașina venea de pe digurile lacului de acumulare. Marți, 5 aprilie, orele 10:00, împreună cu lucrătorii de la Secția 3 Poliție Rurală Voila, am identificat pe lacul acumulare Arpaș, un număr de 5 plase monofilament cu lungimea totală de 600 m, care au fost scoase din apă, iar peștele din speciile caras și plătică au fost înapoiați în mediul acvatic. Bănuim că cei care au părăsit autoturismul în seara zilei de 04 aprilie ar putea fi cei care au introdus plasele. Urmează a se continua cercetările pentru identificarea braconierilor”, au scris reprezentanții AVPS Făgăraș pe o rețea de socializare.

Acțiunile vor continua atât cu Poliția cât și cu IJJ Brașov.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.