(VIDEO) Patru motocicliști făgărășeni, dispăruți în Masivul Făgăraș! Sunt căutați de duminică


Patru tineri sunt căutați de jandarmi încă de duminică, după ce unul dintre ei  a anunțat ieri după-amiază, prin apel la numărul de urgență, că s-au rătăcit undeva în zona Refugiului Brerevoiescu.

„Apelul a fost primit prin 112 la dispeceratul IJJ Brașov la ora 13:40. Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă 3 persoane care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați“, ne-au anunțat reprezentanți ai Jandarmeriei Brașov.
După primirea sesizării, s-a format o echipă mixtă formată din patru jandarmi montani și doi salvamontiști, care au ajuns ieri în zona indicată de apelant, dar nu i-au găsit în zonă. Reprezentantul IJJ Brașov, Ion Zaharia, ne-a declarat că echipa de căutare este condusă de unul din cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. maj. adj. Romică Ramba, un foarte bun cunoscător al zonei.
„În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit și ei în căutarea celor dispăruți. După ce a echipa a “periat” toată zona, la căderea serii,  a decis să suspende căutările și să se întoarcă la bază (Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta)“, ne-a mai explicat sursa citată. Apelul la 112 a fost efectuat duminică, la ora 13.40. Echipa de căutare a ajuns aseară la ora 20:00. Apelantul a precizat că mai avea doar 1% baterie la telefon și că sunt epuizați toți.
În această dimineață au fost reluate căutările cu șase jandarmi montani și doi salvamontiști
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.