Vremea. Atmosferă însorită astăzi. Temperaturi în creștere


Ziua de luni ne aduce vreme frumoasă în majoritatea zonelor. Doar în nord și în nord-vest mai sunt ceva înnorări, însă nu sunt anunțate precipitații.  

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă, cu mult soare și temperaturi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei domină timpul frumos și vântul va fi mai insistent. Maximele termice, mai ridicate decât duminică, se opresc pe la 12 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță vreme bună în ansamblu, chiar dacă mai apar câțiva nori pe parcursul zilei. Amiaza ne aduce temperaturi de până la 13 grade, iar la noapte minimele ajung până la -1 grad.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai adună norii, însă nu sunt anunțate precipitații. Temperaturile mai cresc puțin și vor ajunge până la 9 grade Celsius.

În ținuturile vestice, cerul va fi mai mult senin și se încălzește ușor. Vântul va avea intensificări trecătoare în Banat și în Crișana.

În Transilvania, dimineața este foarte frig, mai ales în depresiuni. Apare soarele, norii se adună trecător și vântul prinde putere la munte la altitudini mari. Temperaturile cresc cu 2-3 grade față de ziua trecută. La noapte se face din nou foarte frig. La Miercurea Ciuc vor fi -9 grade.

În sud-vestul țării se anunță soare și atmosferă placută. Se mai încălzește puțin și după prânz se ating 11 grade Celsius.

În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi puțin mai ridicate decât duminică. La amiază vor fi 13, poate chiar 14 grade în Lunca Dunării.

Vremea la munte

În zonele de munte atmosfera va fi însorită. Vântul va avea unele intensificări la altitudini mari, iar temperaturile din stațiuni cresc ușor față de ziua trecută.

Marți atmosfera rămâne însorită și va continua să se încălzească. Vântul prinde putere în zonele înalte, pe unde vor fi rafale de peste 60-70 km/h. În noaptea de marți spre miercuri se adună norii în Carpații Occidentali, însă șansele de precipitații vor fi reduse.

Miercuri se adună norii în majoritatea zonelor de munte și se răcește. Pe parcursul zilei va fi lapoviță în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor, iar noaptea precipitațiile se vor extinde și în celelalte masive.

Joi temperaturile continuă să scadă. Cerul va fi acoperit de nori și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va crește în intensitate și cele mai mari viteze se vor atinge pe crestele montane.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.