Zona Făgărașului, reprezentată la Festivalul “Ohrid Autumn Festival” din Macedonia


Asociatia Participarea Grupurilor Vulnerabile în Economia Socială Făgăraș-Brașov anunță închiderea proiectului Promovarea internațională a Făgărașului prin cultură și tradiții locale, proiect ce a avut ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor din Țara Făgărașului în cadrul unui festival ce a avut loc la începutul lunii octombrie în Macedonia.

Astfel, la începutul acestei luni, două ansambluri folclorice din zona noastră – Ansamblul Folcloric „Ceata Făgărașului“ al Casei municipale de Cultură și Ansamblul Folcloric „Horița“ din Lisa, au participat la Festivalul “Ohrid Autumn Festival”, organizat de MIOFF – Multicultural International Organization of Folklore Festivals. Îmbrăcați în straie populare, aceștia au oferit macedonenilor și turiștilor și un spectacol stradal în centrul orașului Ohrid. De asemenea, au organizat o paradă a portului popular tradițional românesc specific zonei Țării Făgărașului, dar au oferit și un spectacol de jocuri și cântece tradiționale românești.

„Mulțumim tututor celor care ne-au ajutat pentru ca acest proiect să prindă viață. Iată că Asociația noastră promovează și tradițiile și obiceiurile din zona noastră. Tocmai din acest motiv ne bucurăm că am putut participa și la un astfeld e festval, unde cele două ansambluri folclorice din zona noastră au făcut un adevărat spectacol“, ne-a declarat Ionuț Androne, președinte Asociatia Participarea Grupurilor Vulnerabile în Economia Socială Făgăraș-Brașov.

Proiectul Promovarea internațională a Făgărașului prin cultură și tradiții locale a fost co-finanțat de Primăria Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.