Pentru că avem multe de spus!

.

16 firme s-au înscris la licitația pentru lucrarea de apă din satul Toarcla. Urmează canalizarea de la Cincu, proiect comun cu baza NATO


primar Sorin Suciu

În localitatea Toarcla, ce aparține administrativ de comuna Cincu, urmează să se introducă apa. Lucrarea va începe anul acesta, dacă nu vor fi contestații la desemnarea ofertei câștigătoare.

Finanțarea, de aproximativ 1,5 milioane de lei, a fost obținută de primăria Cincu în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 1 (PNDL 1).

În acest moment se verifică documentațiile depuse de firmele care s-au înscris la licitația publică.

,,Pentru această lucrare, 16 firme s-au înscris la licitație. 9 dintre acestea au depus și documentația solicitată. Acum suntem în etapa în care verificăm documentațiile depuse, urmând să desemnăm oferta câștigătoare. Banii îi avem, fiind obținuți prin PNDL 2”, a declarat primarul comunei Cincu, Sorin Suciu.

 

Urmează canalizarea la Cincu

În paralel, autoritățile de la Cincu s-au focusat și pe lucrarea de canalizare din sediul de comună. ,,Ne-a ieșit autorizația de construcție pentru canalizarea din Cincu, astfel că acum încărcăm pe SICAP cele necesare pentru achiziție. Pentru început, vom lucra cu fonduri din bugetul local la canalizare – circa 500.000 de lei propuși a fi cheltuiți anul acesta – urmând să intrăm apoi pe un proiect pe care îl avem depus la Ministerul Dezvoltării. L-am întocmit și depus în anul 2016 și iată că nici acum nu ne-au chemat la semnat. Vorbim de o sumă de circa 3 milioane de euro”, a explicat edilul.

Potrivit sursei citate, canalizarea satului Cincu va fi un proiect comun cu cel al bazei NATO din apropiere. Atât locuitorii satului, cât și militarii bazei, vor utiliza aceeași stație de epurare. Stația va fi amplasată în cel mai jos punct din Cincu, în locul cunoscut de localnici sub denumirea de ,,În verze”, datorită faptului că în trecut aici exista o grădină cu zarzavaturi în care se cultiva în special varză.

(Cristina Cornilă)
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.