3 profesori de sport din Făgăraş alcătuiesc comisia de examen pentru proba sportivă de astăzi a viitorilor poliţişti locali


Începând cu ora 09.00, în sala de sport a Colegiului Naţional ,,Radu Negru”, candidaţii rămaşi în cursa pentru ocuparea unui post de poliţist local vor demonstra cât de pregătiţi sunt din punct de vedere fizic. În activitatea de poliţist local, pregătirea fizică este esenţială.

Testul fizic presupune alergare de rezistenţă (1.000 m bărbaţi, 800 m femei), abdomene (2 minute femei), flotări (2 minute bărbaţi) şi navetă (5 X 10 m). Dacă proba s-ar fi susţinut afară, naveta ar fi fost înlocuită cu alergarea de viteză.

Marţi, 6 februarie, aceştia au susţinut proba psihologică. Din 35 de concurenţi, au picat testul psihologic doar 4.

Aurelian Curticăpean, şeful comisiei pentru proba sportivă

Aurelian Curticăpean, şeful comisiei pentru proba sportivă

Printre candidaţi s-au numărat şi 7 fete. 5 dintre ele au reuşit să treacă de proba psihologică.

Candidaţii rămaşi în cursă până în acest moment se luptă pentru 4 posturi de poliţist local clasa III grad profesional asistent şi 4 posturi de poliţist local clasa III grad profesional debutant.

După proba sportivă urmează în ordine: proba calculatorului (12 februarie), proba scrisă (14 februarie), interviul (16 februarie).

În ce priveşte proba sportivă de astăzi, aceasta se va desfăşura sub coordonarea a trei profesori de educaţie fizică şi sport.

,,Comisia este alcătuită din trei profesori din municipiul Făgăraş, şeful acesteia fiind profesorul Aurelian Curticăpean. Nu a fost necesar să aducem profesori de educaţie fizică din altă parte. Spre deosebire, pentru testul psihologic de marţi, a venit un psiholog de la Braşov, pentru că la Făgăraş nu exista unul atestat pe acest segment de ordine publică şi siguranţă naţională”, explică Lucian Petru, directorul Poliţiei Locale Făgăraş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.