44 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în Țara Făgărașului. Centrul de Plasament „Casa maria“ – declarat focar


În ultima săptămână, în Țara Făgărașului au fost confirmate alte 44 de noi cazuri de îmbolnănire cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, în Făgăraș a fost declarat un focar, la centrul de Plasament Casa Maria. Aici au fost confirmate 15 noi cazuri de îmbolnăvire în rândul beneficiarilor și două cazuri în rândul personalului.

Starea de sănătate a copiilor este bună, ei vor fi evaluați într-un spital Covid. „Casa Maria“ numără 29 de copii și 22 de angajați, cadre didactice și non didactice. Detalii despre acest caz – AICI

În continuare crește numărul de cazuri cu Covid-19 în Țara Făgărașului. În general, la grupe de vârstă de peste 65 de ani. Sunt persoane care locuiesc în mediul rural și care declară că nu au avut contact cu alte persoane. Este o îngrijorare în ceea ce privește claborarea, în cadrul anchetelor, între persoanele confirmate și noi, angajații Direcției de Sănătate Publică. Anchetele epidemiologice ar trebui să meargă pe buna credință, însă nu sunt declarați toți contacți, astfel că munca noastră este îngreunată. Tocmai de aceea facem un apel către locuitori să înțeleagă că prima măsură în prevenirea răspândirii virusului  este izolarea contacților direcți“, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvând al DSP Brașov.

O școală din zona noastră a trecut încă de zilele trecute în online. Este vorba despre Școala din Șoarș. Aici incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 2,76/1.000, iar propunerea Prefecturii Brașov, luată zilele trecute, a fost motivată de necesitatea protejării elevilor, dat fiind faptul că aceste cazuri au avut mulți contacți, iar comunitatea este expusă unui risc crescut de infectare.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.