Pentru că avem multe de spus!

.

Al treilea ambasador al Franţei care vizitează Făgăraşul!


ambasador 1Ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, s-a aflat la Făgăraş vineri, 5 octombrie 2018. Scopul principal al vizitei demnitarului a fost Şcoala profesională Franceză, însă, înainte de vizita de lucru, Ramis a ţinut să îl cunoască pe primarul Gheorghe Sucaciu.

,,Doamna ambasador a avut o întâlnire cu domnul primar în Cetatea Făgăraş, înainte de a pleca spre Şcoala profesională franceză. Aceasta a venit însoţită de consulul onorific al Republicii Franceze la Braşov, Ion Ciolacu. Discuţiile s-au consumat în Sala Tronului, apoi doamna ambasador a lăsat un mesaj în cartea de onoare a muzeului nostru. Din păcat, fiind în grabă, nu a vizitat întreaga Cetate”, a spus dr. Elena Băjeanru, managerului Muzeului ,,Valer Literat”.

Oaspeţii francezi din cadrul Ambasadei Franţei în România nu au ocolit Făgăraşul nici în trecut. Spre exemplu, anul trecut, în 14 iulie, consulul onorific Ion Ciolacu a organizat o festivitate specifică de Ziua Franţei chiar în Cetatea Făgăraş.ambasador 2

De asemenea, un fost ambasador al Franţei în România, Philippe Gustin, a fost şi el în oraşul nostru de mai multe ori. Acesta chiar a luat parte, în urmă cu 5 ani, la înfiinţarea Şcolii profesionale Franceze. Apoi succesorul său, Francois Saint-Paul, a vizitat şi el Făgăraşul în iulie 2014, ocazie cu care a fost primit în Cetate de către autorităţile locale. Iată că Michele Ramis devine al treilea ambasador consecutiv care ajunge la Făgăraş.

Cu câţiva ani înainte de a deveni ambasadorul Franţei la Bucureşti, Rami şi-a reprezentat ţara, tot în calitate de ambasador, şi în Guatemala, în perioada 2008-2010.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *