Ansambluri de dansuri populare din mai multă țări au făcut spectacol la Cetate


 

garofita pietrei craiuluiLa Făgăraș a avut loc a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ,,Garofița Pietrei Craiului”. Pe scena amplasată în fața Cetății Făgăraș s-au întâlnit ansambluri din Croația, Grecia, Polonia și, bineînțeles, România.

garofita pietrei craiului2Astfel, de la ora 18.00, făgărășenii au avut parte de un spectacol inedit.

garofita pietrei craiului1Cei care au deschis spectactacolul au fost chiar dansatorii din Ansamblul Ceata Făgărașului. Apoi rând pe rând dansatorii din cele trei ţări au impresionat publicul cu dansurile şi costumele tradiţionale ţărilor din care provin.

garofita pietrei craiului4,,Astăzi vineri, 6 ulie, are loc la Făgăraș Festivalul Internațional de Folclor ,,Garofița Pietrei Craiului”, care a ajuns la a XII-a ediție. Este susținut de Casa de Cultură Făgăraș, Primăria Făgăraș, Consiliul Județean Brașov și Centrul Cultural Reduta. Ne bucurăm că anul acesta au venit cele trei ansambluri din Croația, Polonia, Grecia. De la Făgăraș dansează Ansamblul Ceata Făgărașului, ansamblul Casei de Cultură. Iar noi am adus-o pe Vlăduța Lupău”, ne-a declarat Diana Gribincea, directorul Casei Municipale de Cultură Făgăraș.

garofita pietrei craiului5La final, tânăra cântăreață Vlăduța Lupău a încântat publicul prezent cu câteva melodii îndrăgite din foclorul românesc.

Sâmbătă şi duminică manifestările se vor muta în oraşul în care s-a născut festivalul, Braşov.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.