De ieri comuna Lisa are propria stemă


Guvernul României a votat joi, 5 iulie, stema comunei Lisa. Acesta a fost ultimul pas din procedura instituirii unei steme oficiale la nivelul acestei unităţi administrativ-teritoriale.

stema comunei Lisa

stema comunei Lisa

,,Stema are patru simboluri care sunt în strânsă legătură cu comuna noastră. Simbolurile au fost alese încă de acum vreo patru ani, însă nu era realizată procedura oficială de recunoaştere a stemei, aşa că ne-am intensificat eforturile în această direcţie începând cu toamna anului trecut. Primul pas a fost votarea stemei de către Consiliul Local Lisa. A urmat acordul Comisiei Judeţene de Heraldică, iar în cele din urmă a fost votată în 5 iulie şi de Guvernul României”, a declarat primarul comunei Lisa, Gheorghe Moga.

Cât priveşte conţinutul stemei, toate cele patru simboluri care se regăsesc pe stemă au o evidentă legătură cu comuna. ,,Unul dintre simboluri este floarea de colţ, cu referire la zona montană ,,Budru”, care aparţine de comuna noastră şi care abundă în flori de colţ. Un alt simbol este cartoful, despre care toată lumea ştie că reprezintă cultura principală a zonei. Mai avem ca simboluri pădurea şi cetatea. Este de notorietate că în pădurea de la Breaza există ruinele Cetăţii construite de Negru Vodă. Din păcate, acolo zona s-a împădurit zona, dar totuşi însemnele Cetăţii mai sunt vizibile”, a explicat edilul Moga.

Primar Gheorghe Moga - Lisa

Primar Gheorghe Moga – Lisa

În şedinţa de Guvern din 5 iulie au mai fost aprobate stemele a încă 3 comune din ţară, precum şi modelul a patru steaguri de comune.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.