Pentru că avem multe de spus!

.

Are sânge de făgărăşean! Producătorul filmului ,,Pentru România” este un ,,dac” de Şercăiţa!


Dacă nu ştiţi povestea celor doi daci care vin din trecut în România de astăzi şi se uită cruciş la ea, este pentru că povestea de abia a fost scrisă! Cel care i-a dat viaţă este strănepotul unor oameni din Şercăiţa, care locuieşte la Bucureşti şi care a transpus pe rolă de film un subiect de-a dreptul inedit: doi daci care trăiau pe teritoriul Daciei de acum 2.000 de ani călătoresc în timp în România de astăzi să vadă cum s-a schimbat.

fim Pentru Romnia (3)

Cum reacţionează dacii când văd evoluţia poporului lor

Andrei Daniel Bărbat este producător, regizor, editor, scenarist şi actor în propriul său film. Străbunicii lui paterni se trag din satul făgărăşean Şercăiţa. Tânărul are în sânge istoria formării poporului român. Iar această istorie este strâns legată de Ţara Făgăraşului. Fie că a conştientizat sau nu că obârşia sa este este legată de aceea a conducătorului dacilor, Decebal, Andrei Bărbat a dat frâu liber unei poveşti cu dacii lui Decebal în lumea de astăzi.

,,Filmul pe care l-am produs prezintă povestea a doi daci războinici care ajung cumva în România de astăzi. Protagoniştii vor să vadă cum a evoluat poporul lor şi, privind cum arată astăzi, ajung la concluzii diferite şi au şi reacţii diferite. Unul vrea să se întoarcă înapoi în timp şi să radă Imperiul Roman de pe faţa pământului, iar celălalt este plin de speranţă şi are încredere în drumul pe care a evoluat acest popor”, spune Andrei Bărbat.

Filmul durează două ore şi îi plimbă pe spectatori între România şi Anglia. Câteva scene sunt filmate la Londra şi Hatfield, pentru că producătorul a studiat în Anglia şi a avut acces la locurile respective.

Filmul ,,Pentru România” a avut avanpremiera pe data de 4 octombrie în Bucureşti, iar acum se află într-un turneu prin ţară. Astăzi, de exemplu, 8 noiembrie, rulează la Piteşti. În 29 noiembrie va fi prezentat celor din Sfântu Gheorghe.

fim Pentru Romnia (4)

fim Pentru Romnia (2)

Autorul, obârşie comună cu dacii din filmul lui

Fără să ştie, Andrei Bărbat, are rădăcini în acelaşi loc cu dacii din filmul său. Străbunicii lui paterni se trag din Şercăiţa, iar însuşi numele de ,,Bărbat” este specific Ţării Făgăraşului.

Prof. făgărăşean Ion Funariu este singurul care i-a dat vreodată lui Decebal o origine, căci până la el nimeni nu a ştiut ori nu a vorbit vreodată despre locul din care se trage conducătorul dac. L-a plasat în satul Scorei, aflat la 66 km de Făgăraş, sat care pe vremuri făcea parte din Ţara Făgăraşului şi care poartă numele tatălui lui Decebal, regele Scorilo.

Prin urmare, Decebal şi dacii săi sunt fii ai Ţării Făgăraşului, la fel ca şi producătorul filmului.

fim Pentru Romnia (1)

În cadrul turneului de promovare, Andrei Bărbat vrea să aducă filmul şi la Făgăraş.

(Cristina Cornilă)
One thought on “Are sânge de făgărăşean! Producătorul filmului ,,Pentru România” este un ,,dac” de Şercăiţa!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.