Moaște ale Sf. Nectarie se găsesc la Șinca Veche


sfantul nectarieÎn fiecare an, pe 9 noiembrie, bisericile ortodoxe îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie din Eghina, Taumaturgul (Vindecătorul), un sfânt mai „nou” (1846 Silivria,Trakhia, Grecia – 1920, Atena),  Mitropolit al Pentapolei (Libia), director al Seminarului Rizareios și întemeietor al mănăstirii „Sfânta Treime” din Insula Eghina. În popor, Nectarie Taumaturgul este cunoscut drept sfântul vindecător de cancer.

Sfântul Nectarie a fost canonizat în anul 1961, Sfântul Sinod al Bisericii Constantinopolului l-a proclamat sfânt al Bisericii Ortodoxe, fiind unul din cei mai populari sfinți în Grecia de azi. Ceea ce îi atrage pe oameni la Eghina, unde se află ctitoria și mormântul său, e puterea făcătoare de minuni ce izvorăște din sfintele sale moaște. De altfel, Sfântul Nectarie e cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al uneia din cele mai cumplite boli: cancerul. Sunt nenumărate mărturii, unele de dată foarte recentă, ale celor ce au fost vindecați de diferite boli prin ajutorul primit de la Sfântul Nectarie,  fiind consemnate în mai multe volume despre viața sa.

Creştinii se pot închina moaştelor Sfântului Nectarie la mai multe mănăstiri și biserici de mir din ţară, printre care și două din județul Brașov: paraclisul Mănăstirii „Maica Domnului-Bucuria neaşteptată” din Mănăstirea rupestră Șinca Veche (moaştele au fost dăruite de Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos) şi la biserica „Sfânta Treime” din localitatea Bucium, judeţul Braşov.

Canonizarea sa a avut loc în 1961, cu zi de prăznuire pe 9 noiembrie.

sursă: mytex.ro




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.