Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Arme de foc la Muzeul „Valer Literat“


expozitie muzeu4

expoitie muzeu152 de piese reprezentând arme de foc și arme albe pot fi vizionate de către făgărășenii interesați începând de vineri, 16 iunie, și până la mijlocul lunii decembrie. Expoziția  „Tipologia armelor albe și de foc“ a avut vernisajul astăzi, în Turnul Thomory din Cetatea Făgăraș și va putea fi vizitată în mod gratuit de către cei interesați.

expozitie muzeu bajenaruAceastă expoziție pe care o vernisăm astăzi este o expoziție despre arme albe și arme de foc, realizată în colaborare cu Muzeul Național Bran. Cuprinde piese care au făcut parte din colecția regală, din patrimoniul național de artă și din achizițiile ulterioare. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul acestui an. Totodată am lansat și catalogul acestei expoziții, care vine să susțină științific piesele expuse“, ne-a spus Elena Băjenaru, directorul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat“.

expoitie muzeu director muzeul branAm vernisat expoziția de arme, realizată în colaborare cu Muzeul Țării Făgărașului. Eu reprezint Muzeul Național Bran, muzeu care a adus acum 52 de piese, arme albe și arme de apărare, piese de valoare istorică, documentară și artistică. Nu este singura manifestare de acest gen pe care Muzeul Național Bran o organizează. În 2012, apoi 2014 am avut două expoziții cu Muzeul Județean de Istorie Arheologie Prahova, cu arme albe și de foc. La Făgăraș prezentăm o expoziție combinată, atât arme albe, de atac și de apărare, precum și de foc. Expoziția, din punct de vedere științific, a fost realizată de colegul meu Daniel Apostol Tiberiu, care s-a aplecat cu drag asupra acestui domeniu și a realizat și textul catalogului lansat cu prilejul acestei expoziții“, ne-a spus Nicoleta Petcu, manager interimar Muzeul Național Bran.

expozitie muzeu2

Expoziția va putea fi vizitată până în 15 decembrie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.