Pentru că avem multe de spus!

.

Astăzi o prăznuim pe bunica lui Iisus!


Adormirea Sfintei Ana este prăznuită în fiecare an pe 25 iulie. Sfânta Ana era din seminția lui Levi și a fost fiica Măriei și a preotului Natan din neamul lui Aaron. Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.).

Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, căsătorita în Betleem, a născut pe Salomi; Sovi, căsătorita tot în Betleem, a născut pe Elisabeta, soția preotului Zaharia și mamă Sfântului Ioan Botezătorul; Ana, căsătorita în Galileea cu Ioachim și a născut pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Deci Salomi, Elisabeta și Sfânta Fecioară Maria au fost verișoare primare.

Sfanta Ana

Sfânta Ana a fost bunica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. La vârsta de trei ani, Preasfânta Fecioară Maria a fost dusă la templul din Ierusalim. După moartea lui Ioachim, Sfânta Ana s-a dus la Ierusalim lângă Sfanta Fecioară Maria. Ea și-a petrecut restul zilelor în rugăciune, post și fapte bune.

Potrivit tradiției Bisericii, Sfânta Ana, bunica lui Hristos, a trăit 69 de ani, iar Sfântul Ioachim, bărbatul ei, a trăit 80 de ani.

Potrivit unei mărturii, Dreptul Ioachim a murit cu doi ani mai înainte de trecerea la Domnul a Sfintei Ana. La vârstă de numai 11 ani, Fecioara Maria era deja orfană de ambii părinți, în vremea în care ea viețuia în Templu. Sfânta Ana este mijlocitoare pentru nașterea de prunci.

Moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului și bunica Mântuitorului Iisus Hristos, se află păstrate în Schitul Sfânta Ana, în Sfântul Munte Athos, potrivit CrestinOrtodox. Pe lângă cele 20 de mari mânăstiri, pe Sfântul Munte Athos mai sunt și 12 schituri, care adăpostesc obști mai mici de călugări, precum și mai multe lăcașuri ale pustnicilor. Fiecare schit aparține câte unei mânăstiri dintre cele mari.Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *