Pentru că avem multe de spus!

.

Maşinile cu volan pe dreapta, la un pas de interzicere în România


Mașinile cu volan pe dreapta vor fi interzise în România. Cel puțin asta prevede un proiect de ordin al Ministrului Transporturilor, care cere ca maşinile cu volan pe dreapta din afara Uniunii Europene să nu mai fie omologate în țară.

Preferințele românilor pentru aceste mașini a crescut după eliminarea taxei auto, dar și pentru că sunt mai ieftine decât cele cu volan pe stânga.masina cu volan pe dreapta

Potrivit Registrului Auto Român, în ultimul an au fost înmatriculate peste 24.000 de astfel de autoturisme.

Cele mai multe provin din Marea Britanie, încă membră a Uniunii Europene. Dacă Marea Britanie se retrage din UE în martie 2019, aşa cum a anunţat, iar Ministrul Transporturilor va emite ordinul în cauză, maşinile aduse din Anglia nu mai pot circula în ţara noastră.

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un amplu proiect de modificare a legislației rutiere, însă singura noutate majoră este legată de înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta.

Proiectul prevede introducerea unui nou punct în legislație, potrivit căruia înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din țări care nu fac parte din Uniunea Europeană va fi interzisă.

,,Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate […] autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială”, se precizează în proiectul de lege.Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *