Atenție, urs în apă!


 

O postare pe Facebook a Asociației Județene de Pescuit Sportiv Sibiu a devenit virală. Asociația a postat un filmuleț cu un urs care înoată nestingherit în Olt.

,,Atentie pescari! În ultimii ani sunt vizibil mai multi urși si pe zonele de pescuit de pe cursul râului Olt, în limitele județului Sibiu. Acest urs a fost filmat zilele trecute, în zona Glâmboaca – Porumbacu”, este mesajul care însoțește video-ul cu ursul înotând.

Urșii aleargă cu o viteză de 40 km/h, înoată foarte bine și se cațără în copaci, toate aceste caracteristici făcându-i periculoși. În decursul ultimilor ani au mai fost văzuți urși înotând, de exemplu, în barajul Vidraru.

Există în lume opt specii de urs, dintre care cele mai periculoase pentru om sunt ursul polar, ursul grizzly și ursul brun. Ursul brun, specia de urs care trăiește în România, ca și alte specii, atacă omul din două motive: dacă se simte amenințat (ursoaica cu pui) sau dacă îi este foarte foame. În ambele cazuri, pentru urs omul este tot un animal, cum sunt caprele, vacile, oile: sursă de hrană sau amenințare. Ursul nu atacă din răutate, ci de foame sau de frică, dar asta nu înseamnă că e mai puțin periculos.

 

Dați click aici pentru video: https://fb.watch/fdoKNgLIKJ/

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.