Autostrada Sibiu – Făgăraș așteaptă avizul de la Mediu


Autostrada Sibiu – Făgăraş a ajuns în punctul în care impactul construcţiei asupra mediului a fost supus dezbaterii publice, anunță bzb.ro. Traseul autostrăzii începe din dreptul localităţii Boiţa şi se termină în apropierea Municipiului Făgăraş.
Autostrada de la Boiţa la Făgăraş va avea o lungime de 68,05 kilometri, dintre care 38,3 kilometri străbat judeţul Sibiu. Agenţia pentru Protecţia Mediului a deschis dezbaterea publică pe tema autostrăzii, iar toţi cei interesaţi pot depune comentariile online, la office@apmsb.anpm.ro, prin fax la 0269/444.145 sau direct la sediul APM Sibiu, str. Hipodromului, nr. 2A.  Sectorul de Autostrada Sibiu-Făgăraş, este parte a proiectului de infrastructură rutieră Autostrada Sibiu – Braşov, ce face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TEN-T – Comprehensive, şi anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

Traseul autostrăzii
Pe teritoriul judeţului Sibiu, autostrada va trece prin oraşele Tălmaciu, Avrig şi comunele Boiţa, Turnu Roşu, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Carta, Arpaşu de Jos.
În judeţul Braşov, va trece prin Municipiul Făgăraş şi comunele Ucea, Viştea, Drăguş, Voila, Beclean, Recea, Mândra.
Legătura dintre Autostrada Sibiu – Făgăraş şi drumul naţional DN 1, adiacent Municipiului Făgăraş, se va realiza printr-un Drum de Legătură cu lungimea de cca. 5,65 km.
În ceea ce priveşte componenta hidrografică, traseul intersectează bazinul hidrografic Olt. Autostrada reprezintă un drum de clasă tehnică I, cu amenajări şi dotări necesare pentru asigurarea unor debite de trafic la viteze de circulaţie mari, la un nivel superior de siguranţă şi confort.

Trei noduri rutiere
Autostrada Sibiu-Făgăraş se desprinde din Autostrada Sibiu – Piteşti printr-un nod de mare viteză – nod de tip A proiectat să asigure viteza minimă de 80 km/h în dreptul localităţii Boiţa. Acesta face legătura între 2 Autostrăzi (A1 – Tronsonul Sibiu – Piteşti şi Autostrada Sibiu – Făgăraş) şi Drumul Naţional 7.
Alte noduri rutiere în judeţul Sibiu sunt prevăzute la Avrig şi Arpaşu, iar în judeţul Braşov la Sâmbăta, Ileni, Victoria şi Făgăraş.

 

Foto: arhivă

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.