Bani de la AFM pentru eficientizarea termică a Colegiului Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat”


Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat”

Autoritățile locale din orașul Victoria plănuiesc să facă investiții în clădirea Colegiului Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat”. Banii vor fi accesați de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), iar clădirea va fi anvelopată termic, i se va înlocui o parte din tâmplărie și va avea centrală termică nouă.

,,Din aprilie se deschide la AFM o linie de finanțare pentru proiecte de eficientizare energetică, unde vrem să aplicăm și noi, pentru că se adresează și orașelor mici cum este Victoria, adică între 5.000 și 10.000 de locuitori. Se dă o sumă de 3 milioane de lei pe proiect, iar cota de cofinanțare cu care trebuie să participăm noi este de 10%. Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat” va fi clădirea din orașul nostru pentru care vrem să atragem finanțare”, a explicat primarul Camelia Bertea.

primar Camelia Bertea

Acest Colegiu a mai făcut obiectul unui proiect în trecut, pe PNDL de data aceasta, drept pentru care există un contract semnat în anul 2018, în care confinanțarea locală este foarte mare, de circa 400.000 de lei, iar de la PNDL ar trebui să se primească puțin peste 1 milion de lei. ,,Proiectul se referă la niște reabilitări și dotări, dar toată dotarea înseamnă de fapt un singur laptop. Cota de finanțarea a noastră este foarte ridicată, iar valoarea proiectului este foarte mică, așa că preferăm să renunțăm la un proiect care nu ne aduce niciun beneficiu, motiv pentru care voi veni în întâmpinarea Consiliului Local la o următoare ședință cu varianta renunțării la el. Iar, în schimb, vom accesa proiectul cu eficientizarea energetică”, precizează Camelia Bertea.

La Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat” învață peste 300 de elevi.

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.