Preotul Gheorghe Malene, pomenit la mormânt de Mitropolitul Ardealului


ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică o slujbă de pomenire la mormântul părintelui Gheorghe Malene de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” .

Preotul Malene a trecut recent la cele veşnice în urma unui cumplit accident rutier şi a lăsat în urmă multă durere atât în familie, cât şi în comunitatea bisericii unde păstorea.

Părintele Gheorghe Malene a încetat din viaţă, duminică, 7 februarie a.c., la spitalul din Târgu Mureş, acolo unde se afla internat din 16 noiembrie 2020. El suferise un accident de circulație pe raza localităţii Sâmbăta de Sus.

Aproape tot timpul cât s-a aflat la spitalul din Târgu Mureş, Gheorghe Malene a fost inconştient. El a fost menţinut de medici în comă indusă. Familia sa spera ca, odată cu ieşirea din comă, acesta să dea semne de viaţă. Însă nu s-a mai întâmplat acest lucru.

Preotul a lăsat în urma lui o soţie, două fetiţe, părinţi şi soră.

Gheorghe Malene a fost preot la Biserica din cimitir, cu hramul ,,Adormirii Maicii Domnului”, unde slujea din noiembrie 2017. În acelaşi timp, el era profesor la Liceul Teologic Ortodox ,,Constantin Brâncoveanu”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.