Bărbat din Racoș, îmbrăcat în haine de polițist local și fără mască de protecție în autobuzele din Brașov! S-a ales cu dosar penal


  • Un bărbat de 46 de ani, din Racoș, s-a ales cu dosar penal, după ce s-a plimbat prin autobuzele din Brașov cu haine de polițist local, fără mască de protecție.

foto: radiobrasovfm.ro

Un bărbat îmbrăcat în haine de polițist local a atras atenția brașovenilor zilele trecute. Acesta a fost surprins într-un autobuz fără mască de protecție. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii brașoveni, s-a constatat că persoana respectivă purta însemnele oficiale ale Poliției Locale în mod ilegal. Bărbatul, identificat ca fiind din Racoș, nu mai avea calitatea de polițist local încă din 2010.

În urma apariției în mediul online a unor imagini conform cărora o persoană de sex masculin, îmbrăcată cu uniformă ce prezintă însemnele Poliției Locale, se afla  într-un mijloc de transport în comun fără a purta mască de protecție, încălcând astfel prevederile Legii nr. 55/2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea identificării persoanei în cauză și stabilirii stării de fapt. În urma activităților desfășurate, astăzi, 14 iulie 2020, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov, cu sprijinul Poliției Locale Brașov, au identificat persoana anterior menționată ca fiind un bărbat, în vârstă de 46 ani din localitatea Racoș, județul Brașov, în timp ce se afla pe raza municipiului Brașov, purtând și de această dată, un tricou cu însemnele oficiale ale Poliției Locale. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză nu mai deține calitatea de polițist local din anul 2010, neavând astfel dreptul de a purta uniforma acestei instituții“, a informat comisar de poliție Alina Ivan, purtătorul de cuvând al IPJ Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “uzurparea de calități oficiale”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor. Masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun, în perioada stării de alertă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.