Pentru că avem multe de spus!

.

Bilanţ de final de an la Sâmbăta de Sus. Trei proiecte cu bani de la stat


Autorităţile locale din comuna Sâmbăta de Sus au încheiat anul cu 3 proiecte în lucru, în care bugetul de stat asigură principala finanţare. În realitate, comuna avea 7 proiecte depuse – unele din 2017, altele din 2018 – însă cele care au primit finanţare sunt 3 la număr.

Sâmbăta de Sus

Sâmbăta de Sus

Anca Antinie - consilier primar Vasile Andreaş

Anca Antinie – consilier primar Vasile Andreaş

Ultimul depus se referă la ,,Dotarea Serviciului Situaţii de Urgenţă”, adică remiza PSI. ,,Am depus în cursul lunii august 2018 acest proiect în cadrul GAL-ului ,,Microregiunea Valea Sâmbetei”. Vrem să achiziţionăm un utilaj mobil pentru stingerea incendiilor şi prevenirea inundaţiilor, care se numeşte UTV, precum şi o vidanjă cu funcţie de stins incendii şi cu o capacitate de 5.000 de litri de apă. La această oră aşteptăm să fim contactaţi pentru semnarea proiectului de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) Albia Iulia”, a declarat consilierul primarului Vasile Andreaş, Anca Antinie.

Acest proiect are valoarea de 40.423 de euro + TVA sau 224.295 lei.

În decursul anului 2017 comuna Sâmbăta de Sus a depus un număr de 6 proiecte la Ministerul Dezvoltării. Două dintre acestea au primit finanţare, contractele de finanţare pentru ele semnându-se la data de 16 martie 2018.

Remiza PSI

Remiza PSI

Unul dintre proiectele finanţate de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Dezvoltării se referă la ,,Reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea sediului Consiliului Local. Acesta are o valoare de 2.119.790 lei, din care de la bugetul de stat se asigură suma de 1.961.180 lei, iar de la bugetul local suma de 158.610 lei.

,,La momentul de faţă suntem în procedura de semnare a contractului de execuţie pentru această lucrare cu o asociere de firme de la Sibiu, respectiv asocierea dintre SC Centrul Utilaje Construcţii SRL + SC Grioden SRL”, a declarat Anca Antinie.

Noul sediu al Consiliului Local se va construi peste drum de actualul sediu, pe locul în care a funcţionat pe vremuri cârciuma satului. Spaţiul a fost cumpărat de către autoritatea publică de la fosta Cooperativă de Consum Voila, cu suma de 22.000 de euro.

Aici se va construi noul sediul al Consiliului Local

Aici se va construi noul sediul al Consiliului Local

Cel de-al doilea proiect finanţat prin intermediul Ministerului Dezvoltării se referă la ,,Modernizarea, reabilitarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale. Acesta are o valoare de 2.224.540 lei, din care suma de la bugetul de stat va fi de 2.073.120 lei, iar cea de la bugetul local de 151.420 lei. În curând va fi reluată licitaţia pentru acest proiect. Şcoala va fi modernizată foarte mult, de la sistemul de încălzire şi până la reamenajera sălilor de clasă şi a curţii exterioare. Aici învaţă 142 de copii.

Şcoala Gimnazială Sâmbăta de Sus

Şcoala Gimnazială Sâmbăta de Sus

 (Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *