Bugetare participativă: Depune acum proiectul tău pentru Făgăraș!


 

bugetare participativaFăgărășenii interesați despre ce înseamnă bugetarea participativă și cum pot ei contribui la comunitatea în care trăiesc au participat la o dezbatere publică inițiată de Primăria Făgăraș. Întâlnirea a avut loc în sala mică a Casei municipale de Cultură, iar subiectul principal a fost bugetarea participativă, ce înseamnă acest lucru, ce proiecte pot fi depuse pentru bunăstarea comunității și cum pot făgărășenii să se implice.

Grațiela Balan, consilier Primăria Făgăraș

Grațiela Balan, consilier Primăria Făgăraș

„A avut loc o întâlnire pe tema bugetării participative. Am prezentat acest proces, împreună și cu proiectele pe care primăria le are deja în derulare, să știe cetățenii despre ce este vorba. Ce este deja în implementare și ce trebuie să facă cei interesați în cadrul acestui proces. Ce înseamnă procesul de bugetare participativă: prin intermediul acestui proces cetățenii pot hotărî cum se poate cheltui o anumită sumă de bani din bugetul local. Cu alte cuvinte, cetățenii identifică anumite probleme existente la nivelul cartierelor dumnealor și vin cu soluții transpuse în idei de proiecte. Dacă cineva dorește să depună un anumit proiect există o platformă pentru bugetarea participativă la nivelul municipiului Făgăraș. Aceștia trebuie să își creeze un cont pe acea platformă, care va fi funcțională începând cu luna mai. Trebuie să își creeze un cont, acolo va completa și un formular de proiect cu ideea de proiect, să încarce acel formular. Apoi va exista și o comisie care va evolua toate proiectele depuse, le va declara eligibile sau neeligibile, cu explicațiile de rigoare. O etapă importantă este cea de vot, aici cetățenii pot intra pe platformă și pot vota câte un proiect pe fiecare domeniu. Iar cele mai votate proiecte vor trece, mai apoi, la partea de implementare“, ne-a declarat Grațiela Balan, consilier Primăria Făgăraș.

Pot participa la procesul de bugetare participativă cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în Făgăraș și au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani.

bugetare participativa1Domenii de interes: alei, trotuare și zone pietonale; mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; spații verzi, locuri de joacă și amenajare spații publice; infrastructură educațională și culturală; orașul digital. Fiecare participant poate depune maxim o propunere pentru fiecare domeniu. De asemenea, fiecare propunere trebuie să aibă un cost total de cel mult 46.600 lei (inclusiv TVA), echivalentul a 10.000 euro. Iar perioada maximă de implementare a proiectelor va fi de 12 luni de la aprobarea lor.

Data limită de depunere a proiectelor este 7 iunie.







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.