Bugetul Făgărașului sărăcește, dar municipalitatea găsește surse alternative


Bugetul pe anul acesta al municipiului Făgăraș a fost lansat pe site-ul Primăriei pentru dezbatere publică. Austeritatea își pune amprenta pe bugetul de venituri și cheltuieli de la an la an.Fagaras

În 2018 bugetul municipiului nostru este de puțin peste 32.000.000 de lei. Spre comparație, în 2013 Făgărașul avea un buget de 52.000.000 de lei.

Primăria Făgăraș este nevoită să găsească, pe măsură ce anii trec, alte surse alternative de auto-finanțare.

Cea mai atractivă dintre acestea rămâne în continuare accesarea fondurilor europene. Edilul Făgărașului s-a axat pe acest segment încă de când se afla la cârma comunei Drăguș.

sucaciu gheorgheO altă variantă ar fi împrumuturile. De altfel, primarul Gheorghe Sucaciu (foto) anunța în noiembrie anul trecut că municipalitatea intenționează să acceseze un împrumut de circa 6 milioane de euro. Acest credit va fi defalcat astfel: cu 800.000 de euro se va refinanța creditul vechi accesat pentru stadionul municipal, iar cu 5 milioane de euro se va realiza ocolitoarea.

În fine, o a treia sursă financiară care se preconizează pentru municipalitate constă în taxele și impozitele care se vor colecta de la noii investitori ce au venit și vor mai veni la Făgăraș.
2 thoughts on “Bugetul Făgărașului sărăcește, dar municipalitatea găsește surse alternative

  1. Iulian Comaniciu

    Daca fostul primar, zis si “Mario Netta” , a luat un credit degeaba pentru un stadion care sta efectiv degeaba, de ce ar fi diferit de data aceasta? Sunteti siguri ca de data aceasta banii se vor duce pentru ocolitoare si nu pe la vreun proiect inutil gandit minutios de vreun tataie politic?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.