Pentru că avem multe de spus!

.

Ce cărți au împrumutat făgărășenii de la bibliotecă anul trecut


 

biblioteca-fagarasSe spune deseori că nu se mai citește suficient și parțial acest lucru este adevărat. Spre deosebire de acum câțiva ani, când foarte mulți țineau în mână și citeau o carte, acum ponderea însemnată o dețin smartphone-urile. Care, în 99% din cazuri, nu sunt utilizate pentru a citi o carte, ci pentru social media. Pentru copii, tabletele și telefoanele au întâietate acum chiar în fața ieșitului la joacă în aer liber. Cu toate acestea, se citește îndeajuns de mult, mersul la biblioteacă pentru mulți dintre noi este ceva uzual. Pentru a împrumuta o carte sau, de ce nu, pentru a face o donație, pentru ca alții să se poată bucura de ea.

La finele anului 2017, fondul de carte al bibliotecii însuma 84.130 de volume, conform RMF (registrul de mișcare a fondurilor).  Dezvoltarea colecţiilor bibliotecii vizează actualitatea, universalitatea, diversitatea, specializarea şi modernizarea informaţională şi are la bază tipul, profilul şi dimensiunea bibliotecii, interesele de lectură, studiu şi divertisment ale utilizatorilor. Stabilirea priorităţilor într-o politică corectă şi judicioasă de completare a colecţiilor trebuie să aibă în vedere o serie de principii, care vor sta la baza selecţiei documentelor din multitudinea şi varietatea ofertelor editoriale. În anul 2017, biblioteca s-a îmbogățit cu 1358 volume (donații, sponsorizări, achiziții) din diverse domenii de specialitate. Prin completarea curentă a colecțiilor se menţine  actualitatea producţiei de tipărituri. Biblioteca oferă celor care îi trec pragul un cadru atrăgător şi stimulativ pentru lectură, studiu şi meditaţie.  Menținem în atenţia comunităţii, autori contemporani nouă sau readucem în atenţia cititorilor, creatori reprezentativi din literatură, filosofie, istorie, artă, medicină, psihologie, religie. O pondere însemnată o au volumele de dezvoltare personală“, ne-a spus prof. Viorica Bica, coordonatorul Bibliotecii Municipale „Octavian Paler“.

Printre cărțile citite în 2017 la biblioteca făgărășeană se numără: „Psihologia servituții voluntare” (Neculau Adrian), „Lumea în criză. Erorile sistemului” (Cristina Peicuți), „Psihologia vârstelor” (Tinca Crețu), „Atlantida” (David Gibbins), „Insulele Greciei” (Dorling Kindersley), „Inferno”, „Simbolul pierdut” , „Îngeri și demoni”(Dan Brown), „Luminile și umbrele sufletului” (Petru Creția), „Mihai I, ultimul rege al românilor” (Bran Niculescu), „Istoria Transilvaniei” (Aurel Pop), „Regina Maria: ultima dorință” (Bran Niculescu), „Parabolelelui Iisus. Adevărul ca poveste” (Andrei Pleșu).

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.